Конференција на тему „Праведна транзиција: Синдикати западног Балкана и њихова улога у процесу“ , Скопље, 11-13.04.2019. године

Тане Пеулић, предсједник Синдиката металске индустрије и рударства Републике Српске и члан републичког одбора овог синдиката Раде Даниловић, учествоваће у раду дводневне конференције на тему „Праведна транзиција: Синдикати западног Балкана и њихова улога у процесу“ која се одржава у Скопљу.

Циљ ове конференције је да се разговара о концепту „праведне транзиције“ , о одрживим индустријским политикама, енергетским трансформацијама, као и о изазовима које ове промјене носе са собом, посебно за радничка права, те да се кроз дискусију дође до идеја и планова како у државама западног Балкана радити на овим питањима.

Конференцију организује Фондација Фридрих Еберт, а учествују представници синдиката из Босне и Херцеговине, Хрватске и Сјеверне Македоније.

Радионица „Примјена закона о раду у судској пракси са приједлогом могућих рјешења за измјене и допуне закона о раду“

Едукација
На Јахорини се 7. и 8. јуна одржава радионица о теми „Примјена Закона о раду у судској пракси са приједлогом могућих рјешења за измјене и допуне Закона о раду “  коју Савез синдиката Републике Српске [опширније]