Конференција експерата на високом нивоу “ Реформе тржишта рада на Западном Балкану и Турској – Више радних мјеста и бољих радних мјеста за инклузивни раст и просперитет “ ,Будва, Црна Гора, 2-3.октобар 2018.године

Конференција експерата на високом нивоу Реформе тржишта рада на Западном Балкану и Турској – Више радних мјеста и бољих радних мјеста за инклузивни раст и просперитет Будва, Црна Гора, 2-3.октобар 2018.године

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествује у раду Конференције о теми „ Реформе тржишта рада на Западном Балкану и Турској“ која се одржава у Будви од 2.и3.октобра 2018. године.

Конференција, коју  организује Европска комисија – ДГ Запошљавање , социјална питања и инклузија, је намјењена стручњацима из области рада и економије из синдиката, влада  и пословне заједнице из земаља Западног Балкана и Турске, као и стручњацима из ЕУ организација, регионалних и међународних организација и институција за истраживања.

Највише пажње биће посвећено неформалном запошљавању на тржиштима рада и начину рјешавања овог проблема не само  у земљама Западног Балкана и Турске већ и чланицама Европске уније. Поред неформалног рада, биће говора и о подстицају конкурентног и инклузивног тржишта рада са посебним фокусом на запошљавање жена на Западном Балкану.

Поред предсједнице Савеза синдиката Републике Српске, у раду Конференције учествују и представници савеза синдиката из земаља бивше Југославије.

Будућност социјалног дијалога у промјењивом свијету рада региона западног Балкана, Београд 10 - 12. децембар

“ Будућност социјалног дијалога у промјењивом свијету рада региона западног Балкана “ , Београд 10 – 12. децембар

Међународна сарадња
Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду округлог стола о теми „Будућност социјалног дијалога у промјењивом свијету рада региона западног Балкана“ који организује Регионални синдикални савјет Солидарност којег су основали савези синдиката [опширније]