Конференција експерата на високом нивоу “ Реформе тржишта рада на Западном Балкану и Турској – Више радних мјеста и бољих радних мјеста за инклузивни раст и просперитет “ ,Будва, Црна Гора, 2-3.октобар 2018.године

Конференција експерата на високом нивоу Реформе тржишта рада на Западном Балкану и Турској – Више радних мјеста и бољих радних мјеста за инклузивни раст и просперитет Будва, Црна Гора, 2-3.октобар 2018.године

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествује у раду Конференције о теми „ Реформе тржишта рада на Западном Балкану и Турској“ која се одржава у Будви од 2.и3.октобра 2018. године.

Конференција, коју  организује Европска комисија – ДГ Запошљавање , социјална питања и инклузија, је намјењена стручњацима из области рада и економије из синдиката, влада  и пословне заједнице из земаља Западног Балкана и Турске, као и стручњацима из ЕУ организација, регионалних и међународних организација и институција за истраживања.

Највише пажње биће посвећено неформалном запошљавању на тржиштима рада и начину рјешавања овог проблема не само  у земљама Западног Балкана и Турске већ и чланицама Европске уније. Поред неформалног рада, биће говора и о подстицају конкурентног и инклузивног тржишта рада са посебним фокусом на запошљавање жена на Западном Балкану.

Поред предсједнице Савеза синдиката Републике Српске, у раду Конференције учествују и представници савеза синдиката из земаља бивше Југославије.

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]