Конференција експерата на високом нивоу “ Реформе тржишта рада на Западном Балкану и Турској – Више радних мјеста и бољих радних мјеста за инклузивни раст и просперитет “ ,Будва, Црна Гора, 2-3.октобар 2018.године

Конференција експерата на високом нивоу Реформе тржишта рада на Западном Балкану и Турској – Више радних мјеста и бољих радних мјеста за инклузивни раст и просперитет Будва, Црна Гора, 2-3.октобар 2018.године

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествује у раду Конференције о теми „ Реформе тржишта рада на Западном Балкану и Турској“ која се одржава у Будви од 2.и3.октобра 2018. године.

Конференција, коју  организује Европска комисија – ДГ Запошљавање , социјална питања и инклузија, је намјењена стручњацима из области рада и економије из синдиката, влада  и пословне заједнице из земаља Западног Балкана и Турске, као и стручњацима из ЕУ организација, регионалних и међународних организација и институција за истраживања.

Највише пажње биће посвећено неформалном запошљавању на тржиштима рада и начину рјешавања овог проблема не само  у земљама Западног Балкана и Турске већ и чланицама Европске уније. Поред неформалног рада, биће говора и о подстицају конкурентног и инклузивног тржишта рада са посебним фокусом на запошљавање жена на Западном Балкану.

Поред предсједнице Савеза синдиката Републике Српске, у раду Конференције учествују и представници савеза синдиката из земаља бивше Југославије.

Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука у посјети предузећу Водовод Србац

Активности у синдикалним организацијама
Данас је на позив предсједника синдикалне организације Водовод Србац Милована Добрњца колектив посјетио извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука Горан Савановић. Тема разговора био је текст новог предлога Правилника о дисциплинској и материјалној одговорности који [опширније]
Информација у вези са Одлуком Уставног суда Републике Српске