Јединствена удружена синдикална организација у ЈПШ “ ШУМЕ РС “ а.д. Соколац потписала Колективни уговор за запослене у овом предузећу

Јединствена синдикална организација у ЈП ШУМЕ РС а.д. Соколац потписала Колективни уговор за запослене у овом предузећу

Јединствена удружена синдикална организација у ЈПШ “ Шуме РС “ а.д. Соколац је данас, 01.11.2018. године у Сокоцу потписала Колективни уговор за запослене у ЈПШ “ Шуме Републике Српске “ а.д. Соколац. У процесу преговарања Јединствена удуржена синдикална организација у ЈПШ “ Шуме РС “ а.д. Соколац је имала и велику помоћ и подршку Синдиката шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске и Савеза синдиката Републике Српске,

Колективни уговор су потписали Душан Марковић, предсједник Јединствене удружене синдикалне организације Шуме РС и Ристо Марић, генерални директор предузећа.

Потписивању су присуствовали и Владо Павловић, предсједник Синдиката шумарства, прераде дрвета и папира РС, Биљана Марковић, предсједник Надзорног одбора предузећа и Горан Станковић, Генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске.

Чланови преговарачког тима са предсједником Надзорног одбора предузећа ЈПШ " Шуме РС " а.д. Соколац
Чланови преговарачког тима са предсједником Надзорног одбора предузећа ЈПШ “ Шуме РС “ а.д. Соколац

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]