Јачање синдикалног капацитета синдикалне подружнице „Бинго РС“ – Требиње

Јачање синдикалног капацитета синдикалне подружнице "Бинго РС" - Требиње

Оснаживање синдикалног капацитета и даље унапређивање колективног  преговарања основни су закључци који су донесени на синоћњем састанку синдикалне подружнице „Бинго  плус“ Требиње.

Недавном реконструкцијом трговачког концерна „Бинго плус“ Требиње запослено је нових двадесетак радника који су такође присуствовали овом синдикалном састанку и најавили учлањење у синдикат.

Чланови Синдикалног одбора из Требиња СО „Бинго“ –  РС  која дјелује на нивоу цијеле Републике Српске, Милан Ликић и Браниславка Пупић упознали су старе и будуће чланове синдиката о активностима Синдиката трговине, угоститељства и услужних дјелатности РС и СО  „Бинго“ – РС , истичући добру комуникацију на релацији Синдикат – Послодавац, али и потребу сталног унапређивања колективног преговарања с крајњим циљем побољшања материјалног положаја  запослених ( веће плате, бољи услови рада … ) што би, у коначници, резултирало и заустављање одлива радне снаге из овог дијела Републике Српске, а које  је све изражајније одласком на рад у сусједну Хрватску.

Састанку је присуствовао и Драган Симовић из РСЦ Требиње.

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана 16. и 17. април 2019.године, Тирана

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана, Тирана, 16. и 17. април 2019. године

Међународна сарадња
У Тирани, 16. и 17. арила 2019. године одржава се Седми форум цивилног друштва Западног Балкана који организује Европски економско-социјални савјет о теми „Стање цивилног друштва на Западном Балкану- стање социјалног дијалога.“ Овај Форума је [опширније]