Јачање капацитета Синдиката шумарства, прераде дрвета и папира РС, Хајдучке воде, Борја Теслић 25. новембар 2017. године. године

Данас је на Борју на Хајдучким водама одржан семинар за новоизабране предсједнике синдикалних организација Синдиката шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске.

У складу са Програмом овог Синдиката организован је и реализован први у низу семинара едукативног карактера за новоизабране предсједнике синдикалних организација о темама које ће у будућем четверогодишњем мандату ојачати капацитет овог Синдиката и на тај начин још јаче учврстити позицију Синдиката као равноправног социјалног партнера Влади РС и Удружењу послодаваца.

Теме данашњег семинара биле су „Абецеда синдиката“, „Улога предсједника синдикалне организације“, „Улога синдиката у колективном преговарању“ и „Здравље и заштита на раду са посебним фокусом на Акт о процјени ризика“.

У раду семинара учествовали су предсједници синдикалних организација из свих области које овај Синдикат обухвата и договорено је да се са оваквим видом едукације настави и убудуће уз посебно учешће младих синдикалних активиста и представница Актива жена овог Синдиката ради учвршћивања њихових позиција и њиховог  анимирања у  све облике синдикалне борбе и  акције.

Семинар је финансијски подржан од Међународног синдиката грађевинарства, шумарства и дрвне индустрије ( BWI – www.bwint.org ) чија је чланица Синдикат шумарства, прераде дрвета и папира РС.

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]