Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука у посјети предузећу Водовод Србац

Данас је на позив предсједника синдикалне организације Водовод Србац Милована Добрњца колектив посјетио извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука Горан Савановић.

Тема разговора био је текст новог предлога Правилника о дисциплинској и материјалној одговорности који би на наредној сједници требао усвојити Надзорни одбор.

Понуђени текст је након консултација са правницом Савеза синдиката Републике Српске Сандром Тодоровић претходно размотрен и измјењен у неколико чланова на предлог синдиката и као такав враћен послодавцу.

Након овог одржан је и састанак са директором Драгом Јовичићем. Разговарало се о укупном стању предузећа и статусу запослених. Стање у предузећу је добро, извршена је консолидација пословања током последње двије године. На данашњи дан исплаћене су све плате и топли оброци. Трошкови накнаде превоза за овај мјесец биће исплаћени до краја мјесеца. Свим радницима исплаћен је регрес за 2018. годину.

Директор Драго Јовичић и предсједник синдиката Милован Добрњац констатовали су добру међусобну сарадњу и изузетно добру сарадњу са представницима виших органа и запосленима у синдикату.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]