Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука у посјети предузећу Водовод Србац

Данас је на позив предсједника синдикалне организације Водовод Србац Милована Добрњца колектив посјетио извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука Горан Савановић.

Тема разговора био је текст новог предлога Правилника о дисциплинској и материјалној одговорности који би на наредној сједници требао усвојити Надзорни одбор.

Понуђени текст је након консултација са правницом Савеза синдиката Републике Српске Сандром Тодоровић претходно размотрен и измјењен у неколико чланова на предлог синдиката и као такав враћен послодавцу.

Након овог одржан је и састанак са директором Драгом Јовичићем. Разговарало се о укупном стању предузећа и статусу запослених. Стање у предузећу је добро, извршена је консолидација пословања током последње двије године. На данашњи дан исплаћене су све плате и топли оброци. Трошкови накнаде превоза за овај мјесец биће исплаћени до краја мјесеца. Свим радницима исплаћен је регрес за 2018. годину.

Директор Драго Јовичић и предсједник синдиката Милован Добрњац констатовали су добру међусобну сарадњу и изузетно добру сарадњу са представницима виших органа и запосленима у синдикату.

Делегација Савеза синдиката Републике Српске у радној посјети општинама Лакташи и Србац

Активности у синдикалним организацијама
Делегација Савеза синдиката Републике Српске у којој су били Тане Пеулић, потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске, Бранко Зеленовић, предсједник Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске и Горан Савановић, извршни секретар за регионални [опширније]
Повећање плата за све раднике, измјене Закона о раду и потписивање колективних уговора приоритетни захтјеви ССРС према социјалним партнерима