Извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука у посјети предузећу Водовод Србац

Данас је на позив предсједника синдикалне организације Водовод Србац Милована Добрњца колектив посјетио извршни секретар Регионалног синдикалног центра Бањалука Горан Савановић.

Тема разговора био је текст новог предлога Правилника о дисциплинској и материјалној одговорности који би на наредној сједници требао усвојити Надзорни одбор.

Понуђени текст је након консултација са правницом Савеза синдиката Републике Српске Сандром Тодоровић претходно размотрен и измјењен у неколико чланова на предлог синдиката и као такав враћен послодавцу.

Након овог одржан је и састанак са директором Драгом Јовичићем. Разговарало се о укупном стању предузећа и статусу запослених. Стање у предузећу је добро, извршена је консолидација пословања током последње двије године. На данашњи дан исплаћене су све плате и топли оброци. Трошкови накнаде превоза за овај мјесец биће исплаћени до краја мјесеца. Свим радницима исплаћен је регрес за 2018. годину.

Директор Драго Јовичић и предсједник синдиката Милован Добрњац констатовали су добру међусобну сарадњу и изузетно добру сарадњу са представницима виших органа и запосленима у синдикату.

Фондације Фридрих Еберт

Опроштајна посјета директора Фондације Фридрих Еберт Мариуса Милера Хенига Савезу синдиката Републике Српске

Међународна сарадња
Данас је у Кабинету предсједнице Савеза синдиката Републике Српске уприличен опроштајни састанак са резидентним директором Фондације Фридрих Еберт, господином Мариусом Милером Хенигом са којим су представници Савеза синдиката Републике Српске имали изузетну сарадњу. На састанку [опширније]