Информативна сесија Међународне организације рада на тему родно-заснованог насиља, Сарајево, 10.05.2019. године

Информативна сесија Међународне организације рада на тему родно-заснованог насиља, Сарајево,10.05.2019. године

Међународна организација рада (МОР) одржава радну сесију о родно-заснованом насиљу и процесу доношења међународног радног стандарда о насиљу и узнемиравању у свијету рада. Сесија се одржава у Сарајеву 10.05.2019. године. На сесији ће бити представљен и Извјештај о будућности рада, који је објављен поводом обиљежавања стогодишњице рада Међународне организације рада.

Савез синдиката Републике Српске ће представљати предсједница Ранка Мишић.

У раду сесије учествује предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године