ХИ “ Дестилација“ Теслић не смије престати са радом

ХИ " Дестилација" Теслић не смије престати са радом

Савез синдиката Републике Српске и Синдикат шумарства прераде дрвета и папира Републике Српске, захтјевају од Владе Републике Српске  и од  Јавног предузећа ,,Шуме РС,, да одмах, крену у  реализацију потписаних  уговора са хемијском индустријом ,,Дестилација,, а, д. Теслић, и овом предузећу испоруче неопходне сировине, како би  предузеће наставило несметано да ради.

Обавезе које имају ,,Шуме РС,, према Дестилацији, а које су дефинисане уговором, нису испоштоване и у овом тренутку такав однос ,,Шума РС,, доводи и питање опстанак  и производњу у ,,Дестилацији,,, а самим тим упитна су радна мјеста.

,,Дестилација,, је једно од предузећа које поштује све обавезе према радницима и према држави и ни у једној ситуацији, ниједним потезом у функционисању овог предузећа, руководство предузећа и радници нису допринјели да се нађу оваквој ситуацији.

Значајно је рећи да ово није први пут  да ,,Дестилација,, има проблеме у набавци сировине која обезбјеђује рад и функционисање предузећа, па је тим више обавеза Владе Републике Српске и ,,Шума РС,, да крајње озбиљно схвате ову ситуацију  и да предузму све законом дозвољене радње  како би ,,Дестилација,,  несметано наставила са радом, радници наставили и даље да квалитетно и добро да раде, чиме су на добитку и локална заједница и Република Српска.

Преузмите документ у цјелости

Синдикална потрошачка корпа за април 2018. године 1883,17КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у априлу 2018. године, коштала је 1883,17 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата  у износу од 840,00 КМ, покривала  са свега 44,61 одсто. Највише просјечне [опширније]

Статистички подаци за април 2018. године