Горан Савановић разговарао са представницима Министарства трговине и туризма о нерадној недјељи

Горан Савановић, предсједник Синдиката трговине, угоститељства, туризма и услужних дјелатности Републике Српске разговарао је у Бањалуци са Сузаном Гашић, министром трговине и туризма у Влади РС и њеним сарадницма. Разговарано је о актуелним питањима из ресорне надлежности Министарства и Синдиката, међу којима је посебно истакнут проблем синдикалног организовања у областима трговине и угоститељства. На састанку је разговарано и о иницијативи за промјеном радног времена недјељом у трговинским објектима у Републици Српској, коју је Синдикат и званично већ упутио на адресу  Савеза општина и градова Републике Српске, који у наредном периоду  треба да разматрају захтјев овог синдиката.

На састанку у Влади РС је изражена  сагласност да је за све активности, које се буду одвијале у вези са иницијативом за промјеном радног времена недјељом у трговини, потребно организовати учешће свих релевантних страна које ће укључивати представнике послодаваца, синдиката и ресорних институција.

Подсјећамо, сви грађани Републике Српске на званичном сајту Савеза синдиката РС и на нашој ФБ страници имају прилику да учествују у анкети и да се изјасне да ли су ЗА или ПРОТИВ да се рад недјељом укине или потпуно забрани.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!