Форум синдиката трговине југоисточне Европе, Моравске Топлице, Словенија, 20.11.2018. године

Форум синдиката трговине југоистичне Европе анализира атипичне облике рада, такозвани „прекарни “ рад.

Карактеристика “ прекарног “ рада је несигурност рада, трајање и облик радног односа, примања и општа несигурност животне егзистенције.

На Форуму су присутни синдикати из Републике Српске, Србије, Хрватске, Албаније, Црне Горе, Румуније и Словеније. Форум се одржава у Моравским Топлицама у Словенији, а Синдикат трговине, туризма, угоститељства и услужних дјелатности Републике Српске представљају предсједник Горан Савановић и члан Републичког одбора Ђуро Амиџић.

Горан Станковић Генерални секретар ССРС за портал “ Српскаинфо “ , 12.02.2019. године

Горан Станковић, Генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске у изјави за портал “ СРПСКАИНФО “ истакао је да су измјене Закона о раду договорене и Меморандумом који су још 2017. године потписали представници Владе РС [опширније]
Предсједник СТУД РС Горан Савановић у Градишци

Грански синдикати