Форум синдиката трговине југоисточне Европе, Моравске Топлице, Словенија, 20.11.2018. године

Форум синдиката трговине југоистичне Европе анализира атипичне облике рада, такозвани „прекарни “ рад.

Карактеристика “ прекарног “ рада је несигурност рада, трајање и облик радног односа, примања и општа несигурност животне егзистенције.

На Форуму су присутни синдикати из Републике Српске, Србије, Хрватске, Албаније, Црне Горе, Румуније и Словеније. Форум се одржава у Моравским Топлицама у Словенији, а Синдикат трговине, туризма, угоститељства и услужних дјелатности Републике Српске представљају предсједник Горан Савановић и члан Републичког одбора Ђуро Амиџић.

Синдикална потрошачка корпа за април 2019. године 1893,41 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској, у априлу 2019. године, коштала је 1893,41 КМ, коју је просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу у износу од 896,00 КМ, покривала  са свега 47,32 одсто. [опширније]

Статистички подаци за април 2019. године

Просјечна плата након опорезивања (нето плата) у Републици Српској исплаћена у априлу 2019. године износи 896,00 КМ и већа је за 10,00 КМ у односу на просјечну плату након опорезивања (нето плату) исплаћену у марту [опширније]