Форум синдиката трговине југоисточне Европе, Моравске Топлице, Словенија, 20.11.2018. године

Форум синдиката трговине југоистичне Европе анализира атипичне облике рада, такозвани „прекарни “ рад.

Карактеристика “ прекарног “ рада је несигурност рада, трајање и облик радног односа, примања и општа несигурност животне егзистенције.

На Форуму су присутни синдикати из Републике Српске, Србије, Хрватске, Албаније, Црне Горе, Румуније и Словеније. Форум се одржава у Моравским Топлицама у Словенији, а Синдикат трговине, туризма, угоститељства и услужних дјелатности Републике Српске представљају предсједник Горан Савановић и члан Републичког одбора Ђуро Амиџић.

Будућност социјалног дијалога у промјењивом свијету рада региона западног Балкана, Београд 10 - 12. децембар

“ Будућност социјалног дијалога у промјењивом свијету рада региона западног Балкана “ , Београд 10 – 12. децембар

Међународна сарадња
Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду округлог стола о теми „Будућност социјалног дијалога у промјењивом свијету рада региона западног Балкана“ који организује Регионални синдикални савјет Солидарност којег су основали савези синдиката [опширније]