Европска регионална конференција Међународног синдиката грађевинарства и дрвне индустрије 13-14.децембар 2018. Адана, Турска

Предсједник Синдиката шумарства, прераде дрвета и папира Републике Српске, Владо Павловић, учествује у раду Европске регионалне конференције Међународног синдиката грађевинарства и дрвне индустрије у Адани у Турској од 13.до 15.децембра 2018.године.

У складу са статутом ове међународне асоцијације, регионална конференција се одржава сваке четири године и састављена је од представника европских чланица ове асоцијације чији је члан и Синдикат шумарства, прераде дрвета и папира РС. На овој Конференцији се бирају  чланови Европског регионалног комитета и комитета жена.

Владо Павловић учествује у раду Европске регионалне конференције Међународног синдиката грађевинарства и дрвне индустрије у Адани у Турској од 13.до 15.децембра 2018.године

Поред избора чланова комитета, расрпављаће се и о проблемима са којима се суочавају синдикати из ове области, те акционом плану комитета за 2019.годину.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]