Договорене одређене одредбе Општег колективног уговора, наставак разговора 12. марта

На трипартитном састанку са социјалним партнерима додатно су приближени поједини ставови преговарача у социјалном дијалогу и конкретно договорене одређене одредбе Општег колективног уговора, које се односе на плаћено одсуство радника, саопштено је из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Српске.

Наставак разговора заказан је за уторак, 12. март у Административном центру Владе Српске, а данашњи преговори су десети састанак социјалних партнера након што је ступањем на снагу новог Закона о раду 2016. године престао да важи раније закључени Општи колективни уговор.

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Српске било је организатор данашњег састанка социјалних партнера у Бањалуци на којем су настављени преговори о Општем колективном уговору.

Састанком је предсједавао министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић, а присуствовали су и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић и министар правде Антон Касиповић.

Трилатерални састанак Економско - социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Трилатерални састанак економско – социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Међународна сарадња
Данас ће се у Београду у згради Владе Републике Србије одржати трилатерални састанак представника економско-социјалних савјета Републике Србије, Републике Српске и Грчке у чијем раду ће учествовати предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић. На [опширније]