Договорене одређене одредбе Општег колективног уговора, наставак разговора 12. марта

Договорене одређене одредбе Општег колективног уговора, наставак разговора 12. марта
Договорене одређене одредбе Општег колективног уговора, наставак разговора 12. марта

На трипартитном састанку са социјалним партнерима додатно су приближени поједини ставови преговарача у социјалном дијалогу и конкретно договорене одређене одредбе Општег колективног уговора, које се односе на плаћено одсуство радника, саопштено је из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Српске.

Наставак разговора заказан је за уторак, 12. март у Административном центру Владе Српске, а данашњи преговори су десети састанак социјалних партнера након што је ступањем на снагу новог Закона о раду 2016. године престао да важи раније закључени Општи колективни уговор.

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Српске било је организатор данашњег састанка социјалних партнера у Бањалуци на којем су настављени преговори о Општем колективном уговору.

Састанком је предсједавао министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић, а присуствовали су и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић и министар правде Антон Касиповић.


Последње вијести

Трилатерални састанак Економско - социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Трилатерални састанак економско – социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Међународна сарадња
Данас ће се у Београду у згради Владе Републике Србије одржати трилатерални састанак представника економско-социјалних савјета Републике Србије, Републике Српске и Грчке у чијем раду ће учествовати предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић. На [опширније]
Фондације Фридрих Еберт

Опроштајна посјета директора Фондације Фридрих Еберт Мариуса Милера Хенига Савезу синдиката Републике Српске

Међународна сарадња
Данас је у Кабинету предсједнице Савеза синдиката Републике Српске уприличен опроштајни састанак са резидентним директором Фондације Фридрих Еберт, господином Мариусом Милером Хенигом са којим су представници Савеза синдиката Републике Српске имали изузетну сарадњу. На састанку [опширније]