До 15. маја ставити ван снаге Одлуку о смањењу плата радницима добојског Водовода и Градске топлане

Поводом одлуке Скупштине града Добоја о смањењу плата запосленима у предузећима чији је оснивач град Добој, у просторијама Синдикалног центра Добој одржан је састанак синдикалних одбора синдикалних организација „Водовод“ а.д. Добој и „Градска топлана“ а.д. Добој.

Са конференције за штампу која је одржана након овог састанка упућена је порука да се радници, чланови синдиката из ових предузећа најоштрије противе примјени ове Одлуке, те да је она неприхватљива и за Синдикат радника у грађевинарству и стамбено – комуналним дјелатностима Републике Српске.

Од Скупштине града затражено је да до 15. маја стави ван снаге Одлуку о смањењу плата радницима добојског Водовода и Градске топлане, те да ће уколико до поменутог рока ова Одлука не буде стављена ван снаге, искористити све законом дозвољене начине синдикалне борбе како би спријечили примјену ове Одлуке, укључујући и преиспитивање њене законитости.

Предсједница Синдиката радника у грађевинарству и стамбено – комуналним дјелатностима Републике Српске Драгана Врабичић изјавила је да активности ове двије синдикалне организације у борби против смањења ионако ниских плата имају пуну подршку ње као предсједнице, као и органа гранског синдиката, те да ће активно учествовати у рјешавању овог проблема.

У овом смислу, упућен је и одговарајући допис предсједнику Скупштине и Градоначелнику Града Добоја Мурвету Барјактаревићу и Борису Јеринићу, у коме се тражи да поменута Одлука буде стављена ван снаге до 15. маја.

Регионални форум о платама, Београд, 16-17.јули 2019. године

Регионални форум о платама, Београд, 16-17. јули 2019. године

Међународна сарадња
У складу са закључцима са сједнице Извршног одбора Пан-европског регионалног савјета (PERC), плате су неприхватљиво ниске у југоисточној Европи, што доводи у питање раднички дигнитет и живот. Како би се подржали синдикати у борби за [опширније]