Директор Ристо Марић преварио раднике Ш.Г. “ Вучевица “ Чајниче

Директор Ристо Марић преварио раднике Ш.Г. " Вучевица " Чајниче

Запослени у Ш.Г “ Вучевица “ из Чајнича настављају протесте, зато што је јуче именовани в.д. директор овог предузећа Славиша Ковачевић, јутрос усмено обавјештен да одлука о његовом именовању не може бити спроведена у дјело, те да за в. д. директора мора бити именован Неђо Машић.
Незадовољни таквом одлуком директора ЈПШ “ Шуме РС “ а.д. Соколац, Риста Марића, који је по ко зна који пут покушао да превари раднике, запослени у овом шумском газдинству су јутрос једногласно одлучили , да ће у случају именовања за в.д. директора Неђа Машића, наставити, прије седам дана започете протесте, пред Дирекцијом Јавног предузећа “ Шуме РС “ у Сокоцу.
Радницима Ш.Г. “ Вучевица “ из Чајнича , на протестима у Сокоцу, придружити ће се запослени из осталих шумских газдинстава.

МОР трипартизам " веома моћан противотров" за негативне политичке трендове и дискурс

МОР трипартизам “ веома моћан противотров“ за негативне политичке трендове и дискурс

Међународна сарадња
Међународна конференција рада завршена је 8. Јуна 2018. са поруком  генералног директора МОР –а , Гаја Рајдера, да се „његује, штити и практикује“ социјални дијалог. Трипартизам  који окупља владе, послодавце и раднике – „не само [опширније]