Директор ,“Центра за газдовање кршом“, у ЈПШ Требиње Бранко Тасовац оснива ,“жути синдикат“ , да би преко њега лакше прикривао злоупотребу положаја

Директор ,"Центра за газдовање кршом“, у ЈПШ Требиње Бранко Тасовац оснива ,“жути синдикат“ , да би преко њега лакше прикривао злоупотребу положаја

Када би се бирао директор, односно послодавац рекордер у Републици Српској, који бесомучно и стално крши Конвенције међународне организације рада о слободи синдикалног организовања, онда би ова ласкава титула свакако припала Бранку Тасовцу, директору Центра за газдовање кршом из Требиња, који на овој функцији ,“столује“ пуних 25 година.

Наиме поменути директор, већ дуже вријеме, из њему знаних разлога, пријетњама, затрашивањем и другим  нечасним методама, врши притисак на раднике, да поред постојеће, формирају нову паралелну, односно његову синдикалну организацију, коју радници зову „жути синдикат“ .

Да би остварио своје антирадничке и нечасне циљеве, Тасовац је ових дана основао тим за оснивање „жутог синдиката“ у овом предузећу, који предводи шеф правне службе, који већ увелико пријети радницима да ће уколико не приступе новој синдикалној организацији, остати без посла.

Притисак на раднике па чак и на чланове њихових породица је интензиван и свакодневан, а директор Тасовац је у том циљу ангажовао шефа комерцијалног сектора овог предузећа и шеф Шумске управе из Билеће.

Радници  као добри познаваоци стања у предузећу, одлучни су  да не подлегну свакодневном мобингу, који се испољава кроз пријетње и разне врсте притисака,   а разлози за овако понашање директора Тасовца, леже у томе да страховадом  и уз помоћ „жутог синдиката“  прикрије злоупотребу функције и сумњиве работе, које су добро познате радницима.

Оне се огледају у свакодневним злоупотребама грађевинских машина, односно радне механизације у приватне сврхе и енормно високим трошковима репрезентације.

Директор Тасовац, већ дуже вријеме, што је посебно индикативно, робу и услуге набавља од рођакове приватне фирме под називом “Перон“ из Требиња, а ту је и нереално приказивање трошкова гашења пожара и санација пожаришта због чега ће против њега ускоро бити поднесена кривична пријава.

е-магазин Регионалног синдикалног савјета Солидарност

НЕ ТЈЕРАЈТЕ РАДНИКЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ПОВЕЋАЈТЕ ПЛАТЕ!