Данас у Атини потписан Протокол о сарадњи између Економско – социјалног савјета Републике Српске и Економско – социјалног савјета Грчке

Данас у Атини потписан Протокол о сарадњи између Економско - социјалног савјета Републике Српске и Економско - социјалног савјета Грчке

Предсједница Економско-социјалног савјета Републике Српске Ранка Мишић , састала се данас  у 13.00 часова у Атини  са предсједником Економско-социјалног савјета Грчке, Јоргосом Верникосом.

Том приликом потписан је Протокол о сарадњи ова два Савјета ради умрежавања, чвршће сарадње, размјене искустава и добрих пракси у економским и социјалним темама.

Потписивању Протокола присуствовао је и предсједник Европског економско-социјалног комитета Јоргос Дасис.

Поред потписивања Протокола, представници Економско-социјалног савјета Републике Српске учествују и у раду   Међународне конференције о теми „Социјални дијалог и будућност рада“ коју организују Међународна организација рада, Међународна асоцијација економских и социјалних савјета и сличних институција (AICESIS) и Економско-социјални савјет Грчке.

11. синдикална љетна школа Пан - европског регионалног савјета " Изазови за мир, демократију и слободе у Европи " Сарајево, 11 - 13. септембар 2018. године

11. синдикална љетна школа Пан – европског регионалног савјета “ Изазови за мир, демократију и слободе у Европи “ Сарајево, 11 – 13. септембар 2018. године

Међународна сарадња
Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду 11.синдикалне љетне школе коју организује Међународна конфедерација синдиката/Пан-европски регионални савјет (МКС/ПЕРС) а чија је чланица Савез синдиката Републике Српске. Тема 11. синдикалне љетне школе је [опширније]