Борба против неформалног запошљавања у Босни и Херцеговини, Сарајево, 11.април 2019.године

Данас се у Сарајеву у хотелу Европа одржава радионица  под називом Борба против неформалнеог запошљавања у Босни и Херцеговини: тренутна ситуација и пут ка напретку, коју организује Савјет за регионалну сарадњу – међувладина организација у Југоисточној Европи која промовише регионалну  сарадњу и европску и евроатланску интеграцију региона.

У фокусу ове радионице биће представљање дијагностичког извјештаја који је припремио Савјет на тему неформалне економије и неформалног запошљавања у Босни и Херцеговини, а којим се оцјењује обим, природа и покретачи ове појаве. Такође ће се разговарати о кључним препорукама за заједничко стварање холистичког приступа рјешавању неформалне економије и неформалног запошљавања у земњи.

Циљ радионице је да окупи креаторе политика, организације радника , организације послодаваца, економске стручњаке, истраживаче и друге актере како би се размијенила мишљења о питањима везаним за ову проблематику.

Инспирисана радом Европске платформе за борбу против рада на црно, ова радионица је дио шире регионалне иницијативе Савјета за регионалну сарадњу како би се пружила подршка економијама Западног Балкана да се дјелотворно ухвате у коштац са радом на црно кроз холистички приступ, успостављајући истовремено снажну базу за размјену добрих пракси и узајамног учења међу партнерским институцијама у регији.

Испред Савеза синдиката Републике Српске у раду ове радионице учествује предсједница Ранка Мишић и Данко Ружичић предсједник Синдиката текстила, коже и обуће РС.

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана 16. и 17. април 2019.године, Тирана

Седми форум цивилног друштва Западног Балкана, Тирана, 16. и 17. април 2019. године

Међународна сарадња
У Тирани, 16. и 17. арила 2019. године одржава се Седми форум цивилног друштва Западног Балкана који организује Европски економско-социјални савјет о теми „Стање цивилног друштва на Западном Балкану- стање социјалног дијалога.“ Овај Форума је [опширније]