Активности у РСЦ Бањалука

Активности у РСЦ Бањалука, између осталог одржани и састанци у ЈУ Дом здравља и ЈУ Апотека Градишка

Друга половина фебруара  2019 године  карактеристична је по много већем присуству  Извршног секретара Регионалног синдикалног центра  међу чланством.

Извршен је обилазак синдикалних организација у области здравства и социјалне заштите, шумарства и прераде дрвета, трговине угоститељства и туризма, образовања науке и културе , грађевинарства и стамбено комуналне дјелатности и пољопривреде и прехрамбене индустрије .

Том приликом са предсједницима синдикалних организација, повјереницима и у једном дијелу и директорима фирми Горан Савановић, Извршни секретар РСЦ Бања Лука , разговарао је  о тренутној ситуацији и положају радника, могућностима повећања укупних  примања, преговорима око Општег и гранских колективних уговора, одлуци о чланарини  и њеној примјени као и одређеним кршењима исте,  о новом учлањивању у синдикат и враћању једног дијела чланства које је одлутало у неке „жуте“ синдикате, пружању помоћи за лијечење члановима , те о регистровању нових синдикалних организацијаи устројавању евиденције синдикалних организација у министарству рада и борачко инвалидске заштите.

Овом приликом извршен је обилазак већег броја општина , а активности се настављају и у марту.

Трилатерални састанак Економско - социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Трилатерални састанак економско – социјалних савјета Републике Српске, Србије и Грчке, Београд, 25.03.2019. године

Међународна сарадња
Данас ће се у Београду у згради Владе Републике Србије одржати трилатерални састанак представника економско-социјалних савјета Републике Србије, Републике Српске и Грчке у чијем раду ће учествовати предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић. На [опширније]