8. март, Међународни дан жена

Протести жена у САД почетком 20. вијека поводом 8. марта

Драге наше раднице,
ово није дан на који ће вас јача половина ( само конституцијом тијела али не и ума ) окитити цвијећем, залити парфемима, почастити добрим ручком или вечером и чашом вина у ресторанима. Не дозволите да овај дан изгуби сврху свог постојања. потсјетите саме себе на борбу америчких шваља, суфражеткиња, Луиз Циц, Кларе Цеткин, Александре Колонтај – борбу за економску , политичку и социјалну равноправност!
Некада су жене на овај дан носиле транспарент на којем је писало “ Осми март је дан побуне радних жена против кунињске робије. Реци НЕ угњетавању!“
Не дозволите да вам овај дан замјене Валентиновом и наставита борбу ових херојских жена. „I am a FEMALE. Fe = Iron. Male = Man. Therefore I am Iron Man.“

Преговори социјалних партнера о Општем колективном уговору, 20.02.2019. године, 13.00 часова

Најаве догађаја
У Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци, сутра 20. фебруара 2019 године ( сриједа), са почетком у 13,00 часова, одржаће се преговори социјалних партнера, Владе РС, Уније удружења послодаваца и Савеза синдиката Републике Српске,  [опширније]
Састанак делегације ССРС са министром привреде и предузетништва РС Вјекославом Петричевићем, 20.02.2019. године у 11.00 часова