8. март, Међународни дан жена

Протести жена у САД почетком 20. вијека поводом 8. марта

Драге наше раднице,
ово није дан на који ће вас јача половина ( само конституцијом тијела али не и ума ) окитити цвијећем, залити парфемима, почастити добрим ручком или вечером и чашом вина у ресторанима. Не дозволите да овај дан изгуби сврху свог постојања. потсјетите саме себе на борбу америчких шваља, суфражеткиња, Луиз Циц, Кларе Цеткин, Александре Колонтај – борбу за економску , политичку и социјалну равноправност!
Некада су жене на овај дан носиле транспарент на којем је писало “ Осми март је дан побуне радних жена против кунињске робије. Реци НЕ угњетавању!“
Не дозволите да вам овај дан замјене Валентиновом и наставита борбу ових херојских жена. „I am a FEMALE. Fe = Iron. Male = Man. Therefore I am Iron Man.“

Делегација Савеза синдиката Републике Српске у радној посјети општинама Лакташи и Србац

Активности у синдикалним организацијама
Делегација Савеза синдиката Републике Српске у којој су били Тане Пеулић, потпредсједник Савеза синдиката Републике Српске, Бранко Зеленовић, предсједник Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске и Горан Савановић, извршни секретар за регионални [опширније]
Повећање плата за све раднике, измјене Закона о раду и потписивање колективних уговора приоритетни захтјеви ССРС према социјалним партнерима