7. регионални округли сто „Социјални дијалог у Југоисточној Европи“ 8-10.октобар 2018. године, Бечићи

7. регионални округли сто „Социјални дијалог у Југоисточној Европи“ 8-10.октобар 2018.године, Бечићи

На позив  Министарства рада и социјалне заштите Републике Црне Горе и Фондације Фридрих Еберт, предсједница и генерални секретар Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић и Горан Станковић учествују у раду 7. регионалног округлог стола о теми „Социјални дијалог у Југоисточној Европи“.Окрулги сто се организује у сарадњи са Савезом синдиката Црне Горе, Унијом слободних синдиката Црне Горе и Удружењем послодаваца Црне Горе.

Циљ округлог стола је расрпава о нестандардним облицима рада и утицај глобализације и дигитализације у земљама Југоисточне Европе.

Поред синдикалних представника, у раду округлог стола учествују и представници послодаваца и ресорних министарстава земаља Југоисточне Европе.

Савез синдиката Републике Српске упутио Влади РС захтјев за повећање најниже плате на 500 КМ

Из Савеза синдиката Републике Српске данас је Влади РС упућен званичан захтјев за повећање најниже плате у Републици Српској на 500 КМ. Иако је Савез синдиката Републике Српске као одговоран социјални партнер иницирао одржавање сједнице [опширније]

Синдикална потрошачка корпа за новембар 2018. године 1886,86 КМ

Синдикална потрошачка корпа за четворочлану породицу у Републици Српској,  у новембру 2018. године, коштала је 1888,86 КМ, коју је  просјечна исплаћена нето плата у овом мјесецу  у износу од 880,00 КМ, покривала  са свега 46,59 [опширније]