11. синдикална љетна школа Пан – европског регионалног савјета “ Изазови за мир, демократију и слободе у Европи “ Сарајево, 11 – 13. септембар 2018. године

11. синдикална љетна школа Пан - европског регионалног савјета " Изазови за мир, демократију и слободе у Европи " Сарајево, 11 - 13. септембар 2018. године

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду 11.синдикалне љетне школе коју организује Међународна конфедерација синдиката/Пан-европски регионални савјет (МКС/ПЕРС) а чија је чланица Савез синдиката Републике Српске.

Тема 11. синдикалне љетне школе је „Изазови за мир, демократију и слободе у Европи“ са посебним фокусом на раст десничарских партија и популизма у Европи гдје ће своја излагања имати универзитетски професори са Оксфорда, Варшаве и Москве. Такође ће своја излагања имати  и виши специјалисти из Међународне организације рада за радничке активности са посебним освртом на конвенције и препоруке МОР-а у вези слободе удруживања и Програма достојанственог рада.

Поред предсједнице Мишић, у раду школе ће учествовати и предсједници савеза синдиката из земаља бивше Југославије и региона Југоистичне Европе,предсједник, генерални и извршни секретар ПЕРС-а, те представници Центра за социјална права рада из Москве.

Биће говора и о Конгресу Међународне конфедерације синдиката који ће се одржати у децембру мјесецу ове године у Копенхагену.

Школа почиње 11.а завршава 13.септембра 2018.године у Сарајеву.

Семинар на тему " Примјена међународних стандарда рада у судском одлучивању у Републици Српској ", Бијељина, 16.11.2018. године

Семинар на тему “ Примјена међународних стандарда рада у судском одлучивању у Републици Српској „, Бијељина, 16.11.2018. године

Едукација
Савез синдиката Републике Српске у сарадњи са Америчким центром солидарности – Програм за Балкан организује дводневни семинар за чланове Генералног вијећа, Надзорног и Статутарног одбора и чланове Предсједништва Савеза синдиката Републике Српске на тему „ПРИМЈЕНА [опширније]