107.ЗАСЈЕДАЊЕ МЕЂУНАРОДНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ РАДА Женева, 28.мај – 8.јуни 2018.године

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду 107. засједања Међународне организације рада која се сваке године одржава у Женеви у сједишту организације.

На пленарном зајседању разматраће се извјештаји земаља чланица о примјени конвенција и препорука Међународне организације рада, о насиљу над женама и мушкарцима у свијету рада, стратешким задацима социјалног дијалога и трипартизма у складу са Декларацијом о социјалној правди за фер глобализацију МОР-а из 2008.године и осталим многобројним питањима.

Осим учешћа у пленарном засједању, предсједница Мишић ће  се састати са представницима из Одјела за радничка питања и Одјела за достојанствен рад.

Предсједница Мишић ће, у Делегацији БиХ коју предводи замјеник Министра цивилних послова БиХ, учествовати у засједању у периоду од 4. до 8.јуна 2018. године.

11. синдикална љетна школа Пан - европског регионалног савјета " Изазови за мир, демократију и слободе у Европи " Сарајево, 11 - 13. септембар 2018. године

11. синдикална љетна школа Пан – европског регионалног савјета “ Изазови за мир, демократију и слободе у Европи “ Сарајево, 11 – 13. септембар 2018. године

Међународна сарадња
Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду 11.синдикалне љетне школе коју организује Међународна конфедерација синдиката/Пан-европски регионални савјет (МКС/ПЕРС) а чија је чланица Савез синдиката Републике Српске. Тема 11. синдикалне љетне школе је [опширније]