107.ЗАСЈЕДАЊЕ МЕЂУНАРОДНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ РАДА Женева, 28.мај – 8.јуни 2018.године

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске, Ранка Мишић, учествоваће у раду 107. засједања Међународне организације рада која се сваке године одржава у Женеви у сједишту организације.

На пленарном зајседању разматраће се извјештаји земаља чланица о примјени конвенција и препорука Међународне организације рада, о насиљу над женама и мушкарцима у свијету рада, стратешким задацима социјалног дијалога и трипартизма у складу са Декларацијом о социјалној правди за фер глобализацију МОР-а из 2008.године и осталим многобројним питањима.

Осим учешћа у пленарном засједању, предсједница Мишић ће  се састати са представницима из Одјела за радничка питања и Одјела за достојанствен рад.

Предсједница Мишић ће, у Делегацији БиХ коју предводи замјеник Министра цивилних послова БиХ, учествовати у засједању у периоду од 4. до 8.јуна 2018. године.

Синдикати привреде и Унија удружења послодаваца РС договорили се да унаприједе будућу сарадњу

Потпредсједник Савеза синдиката Савеза синдиката Републике Српске за област привреде и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства  РС Тане Пеулић и предсједници гранских синдиката привреде, развоварали су данас у Дому синдиката у Бањалуци са предсједником [опширније]
в

Семинар о промоцији и побољшању социјалног дијалога у Републици Српској, Бања Лука, 3 – 4. јул